Saffranslimpa Gluten- & sockerfritt

2016-12-17 14:30     Kommentera    Kategori: Högtider

IMG_6672

Denna LCHF limpa är riktigt god, och saftig! Vill du ha det till en kaka så kan du, om önskas, lägga till lite stevia för att få sötma. Jag tycker den är god som är.

SAFFRANSBRÖD
Saffransbröd/Saffranskaka (går lika bra utan saffran)
1 Limpa

Smör eller bakplåtspapper till formen.
2 dl mandelmjöl
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 g saffran (2 pkt)
1,5 dl hackade valnötter
3 msk fiberhusk
lite salt
4-5 ägg, beroende på storlek
1 tsk bakpulver
1 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde

1. Värm ugnen till 190°C.
2. Klä en brödform med bakplåtspapper, eller smörj formen med smör.
3. Blanda alla ingredienser i en bunke, spara några nötter till senare.
4. Häll upp smeten i formen och strö de sparade nötterna på toppen.
5. Grädda längst ner i ugn i 30-35 min.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »