Saffranslimpa Gluten- & sockerfritt
Denna LCHF limpa är riktigt god, och saftig! Vill du ha det till en kaka så kan du, om önskas, lägga till lite stevia för att få sötma. Jag tycker den är god som är.
SAFFRANSBRÖD
Saffransbröd/Saffranskaka (går lika bra utan saffran)
1 Limpa
Smör eller bakplåtspapper till formen.
2 dl mandelmjöl
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 g saffran (2 pkt)
1,5 dl hackade valnötter
3 msk fiberhusk
lite salt
4-5 ägg, beroende på storlek
1 tsk bakpulver
1 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1. Värm ugnen till 190°C.
2. Klä en brödform med bakplåtspapper, eller smörj formen med smör.
3. Blanda alla ingredienser i en bunke, spara några nötter till senare.
4. Häll upp smeten i formen och strö de sparade nötterna på toppen.
5. Grädda längst ner i ugn i 30-35 min.