LCHF Champagne tips

2012-12-29 16:15     4 Kommentarer    Kategori: Högtider

20121229-140235.jpg

Nu har jag testat lite olika ‘champagner’ (mousserande vin) inför nyår! Denna Boschendal är en klar och tydlig bästa för min del (den är ju Sydafrikansk) …. Men god och torr! Samt ‘endast’ 4g kolhydrater/liter…

20121229-140517.jpg

Finns här på SYSTEMBOLAGET:

 

Jag har testat även Pongrácz Brut (nr 7628) som är jättegod, men har högre andel kolhydrater (socker) per liter (7g).

Har du någon personlig favorit som du vill tipsa om?

 

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

  • Kör på lite cider från vår fina lokala gårdsbutik. Mycket godare och billigare än champagne. Vet ej kolhydrat eller sockermängd men nöjer mig med ett litet litet glas. Gott nytt år alla!

    • Gott Nytt år Zondell! 🙂

  • Nu råkade Pongrácz Brut vara min favo och bara för att jag nu inte ska få så himla dåligt lchf-samvete så korrigerar vi sockerhalten till en 6:a…ganska ok va 😉
    Gott slut finaste Monique <3

    Pongrácz Brut (nr 7628)
    Mousserande vin, Vitt torrt
    Sydafrika
    Sydafrika, Western Cape

    Alkoholhalt 12,0 %
    Sockerhalt 6 gram/liter
    Användning Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
    Smak Torr, något rostad smak med inslag av äpplen, nougat och grapefrukt.

    [ = 1]
    Sötma
    [ = 4]
    Fyllighet
    [ = 9]
    Fruktsyra

    Skaldjur
    Aperitif
    Fisk

    Färg Ljusgul färg.
    Provning 2006-08-24
    Leverantör Philipson Söderberg AB
    Producent Bergkelder

    Råvaror Pinot noir 63%, chardonnay 37%
    Doft Ungdomlig, fruktig doft med liten brödighet, inslag av äpplen och nougat.

  • Tack för tipset! Är själv novis på champagne.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »