LCHF Champagne tips
Nu har jag testat lite olika ‘champagner’ (mousserande vin) inför nyår! Denna Boschendal är en klar och tydlig bästa för min del (den är ju Sydafrikansk) …. Men god och torr! Samt ‘endast’ 4g kolhydrater/liter…
Finns här på SYSTEMBOLAGET:
Jag har testat även Pongrácz Brut (nr 7628) som är jättegod, men har högre andel kolhydrater (socker) per liter (7g).
Har du någon personlig favorit som du vill tipsa om?
Kör på lite cider från vår fina lokala gårdsbutik. Mycket godare och billigare än champagne. Vet ej kolhydrat eller sockermängd men nöjer mig med ett litet litet glas. Gott nytt år alla!
Gott Nytt år Zondell! 🙂
Nu råkade Pongrácz Brut vara min favo och bara för att jag nu inte ska få så himla dåligt lchf-samvete så korrigerar vi sockerhalten till en 6:a…ganska ok va 😉
Gott slut finaste Monique <3
Pongrácz Brut (nr 7628)
Mousserande vin, Vitt torrt
Sydafrika
Sydafrika, Western Cape
Alkoholhalt 12,0 %
Sockerhalt 6 gram/liter
Användning Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
Smak Torr, något rostad smak med inslag av äpplen, nougat och grapefrukt.
[ = 1]
Sötma
[ = 4]
Fyllighet
[ = 9]
Fruktsyra
Skaldjur
Aperitif
Fisk
Färg Ljusgul färg.
Provning 2006-08-24
Leverantör Philipson Söderberg AB
Producent Bergkelder
Råvaror Pinot noir 63%, chardonnay 37%
Doft Ungdomlig, fruktig doft med liten brödighet, inslag av äpplen och nougat.
Tack för tipset! Är själv novis på champagne.