LCHF varm choklad

2012-11-30 15:40     17 Kommentarer    Kategori: Dryck, Fett, Frukost

Nu har jag testat en ‘vuxen’ variant av varmchoklad. Att jag kallar det för vuxen variant är för att jag tror inte det finns ett barn som tycker detta är gott! Helt o-sött!

2 muggar eller en stor

50 g smör
1 msk kokosolja
2 tsk vaniljpulver (ekologisk)
2 tsk kakaopulver (ekologisk) – jag använde mig av märket ‘superfoods’
2 dl vatten
1-2 dl vispgrädde

Blanda allt i en kastrull med mixerstav. Häll upp och njut – om du klarar av det osöta! Bra alternativ till bullet-kaffe tycker jag.

Testa och berätta gärna vad du tycker?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

17 Kommentarer + Kommentera

  • Tack för receptet! Jag brukar göra varm choklad till min dotter på 8 av bara standardmjölk och kakao, toppat med lite grädde och hon älskar det!! Vi har också bjudit vänner till henne på det (som inte har samma sockerfria matvanor som oss) och de flesta har också tyckt om det.

  • 100 gånger bättre än fettet!

    Sommarkramen Anna

  • Bara för att se om jag hänger med och att det inte är olika produkter.
    Med kokosolja menar du kokosfett va? Eller är det något annat?

    Enligt EU regler får man inte kalla något för olja om det är i fast form när det är varmare än +9 grader c. Kokosfett stelnar under +23 c. Kanske märker ord för mycket, men kan vara bra att lära sig rätt för att undvika missförstånd :).

    (Tack för en bra blogg)

    • Ja, stämmer. Utomlands heter det kokosolja… :) Tack för upplysningen, visste inte detta!

      • kokusolja o kokusfett er samma sak.

        • Ja det är det…

  • Det var jättegott!! Jag kommer helt klart göra detta då och då som ett alternativ till bullet kaffe :-)

    • Så kul! :)

  • Hur påverkar grädden ketonerna? Är det ett alternativ till MBC eller bara vid speciella tillfällen?

    Hittills har jag bara kört med vatten, osaltat smör, kakaopulver och sötningsmedel istället för vatten, osaltat smör och kaffe. Kokosfett utesluter jag eftersom jag ogillar smaken och bara ha med smak hemma. Osaltat smör är ju lite som grädde utan vassle också. Köpt hem koncentrerat smör nu också som jag ska använda så fort sista paketet osaltat smör är slut.

    • För mycket grädde gör att jag (och andra) åter ur ketos, men inte samma för alla. Du måste testa dig fram gissar jag… :)

  • Jag har provat en variant på kakaosmör, kakao, vaniljpulver, ägg och varmt vatten. Som äggmjölk med chokladsmak, och extra intensivt blir det med kakaosmöret.

    Fast som den choklad-sucker jag är kan även detta trigga igång mitt sug efter mer. Såååå, det ska intas efter träning och efter brakmåltid …. :)

  • Jag skippar grädden och har i en nypa chiliflakes innan jag mixar. Mmm… Den smaken blir också rejält vuxen.

  • Addera kaffe och tre ägg, så har du min frukost. Jag äter annars paleo med smör, och upplever därför drycken som söt. Mängden vaniljpulver är väl individuellt, och för min del så räcker det med ett kryddmått.

    Man kanske kan säga att min frukost är en pimpad MBC…

  • Den ska prövas imorgon.. saknar varm choklad!

  • Hur är det med vaniljen egentligen. Jag tycker att 2 tsk verkar VÄLDIGT mycket eftersom det är de svarta fröna som du menar antar jag. Hur många vaniljstänger blir det per person?

  • I kväll blir det deluxe varianten med kakaosmör, ingen vispgrädde men i övrigt nästan samma recept. Brrr den sk artiska kylan har dragit in över England (vi har ett par tre minus grader) ;)

  • Det ska jag verkligen testa! Värmer du upp det före eller efter mixandet?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »