Optimal stabilitet

2012-10-03 14:15     22 Kommentarer    Kategori: Ketoner

20121003-081800.jpg
Det känns skönt att vara ‘stabil’ igen!
Det jag tänker är att när jag inte hade kollen på ketoner så kunde jag (gärna) ta ett glas vin på kvällen, några nötter då o då osv… Allt det tror jag då bromsar upp fettförbränningen.

Mitt experiment m ketoner har verkligen gett mig en djupare förståelse för hur min kropp fungerar o svar på många frågor om ev. anledningar till varför andra inte alltid lyckas m vikten!

Jag fortsätter med detta givetvis! Det är fortfarande hur spännande som helst!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

22 Kommentarer + Kommentera

  • Vad kul att du fortsätter med dina mätningar och Grattis till dina fina resultat! Har du kommit fram till var det är optimalt för dig att ligga i ketoner? Är det någonstans mellan ”optimal ketos”, strax under eller över? Jag ligger som oftast strax över/runt 3, och funderar på om jag borde inta något som sänker värdet, eller fortsätta att ligga ”högt” för bästa resultat.
    Stor kram och tack för din fina blogg!

    • Tack! Njä, runt 2-3mmol känns det som är det optimala värdet för mig. Har du fått bra resultat av att vara där?

  • Ja. Jag är imponerad av ditt ketonprojekt/viktnedgång och skulle också vilja se en sådan sida med vad du äter och dina ketonvärde. Vore jätteintressant (och bekvämt;)!! Jag kör också något liknande (mäter dock inte blodketonern än), men har stått still i flera veckor i vikt nu. Grr.. Så en sådan sida skulle vara underbar!

    • Sök på ketondagboken i sök rutan 🙂
      Finns menyer för 21 dagar 🙂

      • Åhh tack vad bra!:)

        • Varsågod! 🙂

  • Jag gör inte pizza längre utan meatza. Med tunn köttfärsbotten istället för ägg botten el nötmjöl. Blandar köttfärs, ägg, lite grädde o alla pizzakryddor man tycker om, salt o peppar. Trycker ut det på bakplåtspapper tunnt o in i ugnen på 225 grader i 15 min. Det kan bli lite blött o jag brukar få över ”pizzabotten” på ett nytt papper o plåt. Sen forts som en vanlig pizza, lägg allt du vill ha på. Jag tar ju mycket ost för det går bra för mig. Det blir jättegott o man orkar ingen stor bit kan jag lova! Hoppas du vågar prova Monika o ta mycket kryddor, så det blir någon smak! Kram

  • Hej Monique.
    Jag undrar vad hände med kroppen när ketos värde ligger över 5?

    • Jag misstänker ‘svält’ och att kroppen går mera på sparlåga än förbränning! Men det är vad jag misstänker…

  • Jättehäftigt, jag håller på att återupprepa ditt experiment för att få lika bra koll på min egen kropp! Det är riktigt intressant!

    • Så kul! Spännande 🙂 Lycka till!

  • Hej Monique, hur i all sin dar får man tag på en sådan mätare så att man kan hålla koll på ketonerna!? Försöker sluta röka utan att gå upp i vikt, helst ner…

  • Härligt Monique (smeknamn :D) !!!
    Mina ketosvärden började stadigt stiga över 3 så igår tog jag 2 msk hasselnötssmör och 1 msk grädde i min kvällskakao. Det gjorde susen för idag är värdet 2,6!
    Har du någon erfarenhet av kokosnötsmjöl vs mandel- hasselnötsmjöl? Annars står det på tur att testas av mig. Vill kunna göra lchf-pizza t ex, men för mig funkar inte de vanliga nötmjölerna. Åker ur ketos direkt.

    • Hej! Jag använder mig också av hasselnötssmör ibland, speciellt i samband med träning! Mums! Inte så sött som jordnötssmör och mindre kolisar!
      Du får göra pizzan i min bok, den är absolut bäst! Inget nötmjöl alls! 🙂

      • Åh, jag vet, men osten är lika illa den 🙁 . Faller ur ketosen direkt när jag äter ost! Jag får prova med kokosnötmjöl och se vad som händer….

    • MITT smeknamn, haha!!!

  • Kan du inte göra en ”flik” där man hittar hela din ketondagbok….med mat och allt…?
    Ser bara från dag 18 och uppåt….vill gärna se hela….hur gör jag?

    • Hmm, har inte tänkt på att den endast visar från dag 18. Tack… Under etiketter så hittar du ketondagboken där ser du allt i sin helhet! 🙂 Hoppas det hjälper.

      • Nu ligger en direktlänk under fliken till taggen ketondagboken. Där hittar du allt som är taggat ”ketondagboken”

        • Taaaack bästa Helena! <3

  • Hej! Spännande att du kunde återgå till optimal ketos på så kort tid. Vill du dela med dig om vad din nedgång i ketoner hade för inverkan på vikten så vore det ännu mer intressant då vi är många som kämpar på med den:-)

    • Jag tycker kanske inte att det var så jätte kort, med tanke på att jag åt ‘bara’ 4 små dadlar då ;)… Men jag öste in mycket fett (smör o kokosolja) och inte så stora portioner mat. Funkade fint! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »