Mera LCHF glögg…
Då var det dags, en ny omgång LCHF glögg. Jag gör denna på bär och vatten med kryddor. Den häller jag upp i min glöggflaska och ställer i kylen. Passar de flesta. Och när vi känner för det så spetsar vi med lite rödvin i muggen, typ hälften hälften. Det går även med vodka för stark glögg, eller utan spetsning för barn och de som vill ha alkoholfritt.
LCHF glögg 2018
1 liter vatten
1 apelsin, juicen
1 tsk kardemummakärnor
3 kanelstänger
1 tsk hela nejlikor
1 dl svarta vinbär eller blåbär
3 dl hallon
3 msk sötströ (stevia) – kan uteslutas
- Koka ihop allt och låt sjuda i ca 30 minuter, häll i mera vatten vid behov.
- Låt stå i 3-4 timmar, gärna över natten och sila av.
- Häll upp i flaska och ställ kallt i kylen.