Vilken utmaning!!!

2017-02-21 11:47     3 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom

I helgen fick jag äran, verkligen äran, att träffa Patrik Olsson! Patrik är grundaren till sidan ‘Smarta Diabetiker‘. Patrik Olsson har diabetes typ-1 och för 7 år sedan blev han helt blind på grund av den kost han åt vilket gav honom för högt blodsocker. Med en annan kost hade detta kunnat undvikits. Nu jobbar han aktivt med att hjälpa andra både diabetiker och den som vill uppnå förbättrad hälsa via kosten.

Fredrik-och-Patrik-beskuren-1024x531

Patrik och Frekrik (Majoren) Söderlund, både vän och aktiv LCHF förespråkare och yrkesmilitär, ska ta på sig en stor utmaning. De ska springa det mest tuffa hinderbaneloppet i Norden. Detta för att dra in pengar till kostforskning. Loppet helter Tough Viking och insamlingen går till Kostfonden!
Fredrik kommer att vara ledsagare till Patrik genom hela loppet av hinder och gyttjegropar. De kommer vara ‘knutna’ fast vid armarna och ta sig genom banan.

Tough Viking loppet:
Banan består av iskalla bassänger, brinnande rishögar, långa tunnlar att krypa igenom, torn av containrar mm. Deras lag heter: TEAM BLINDSTYRE

Varför:

Målet med loppet för Team Blindstyre är att delvis visa att en person med synskador kan genomföra ett tufft lopp. De kommer också visa vad man kan åstadkomma gemensamt. OCH för att uppmärksamma kostens betydelse för personer med typ 1-diabetes och den stora satsning som Kostfonden har påbörjat.
Historia:
Patrik vid diabetes när han var 4 år. Idag är han 42. När han var 8 år förlorade han medveteandet då blodsockret var för lågt, hans pappa höll honom i famnen i väntan på ambulansen. Pappan trodde allt var över där och då. Patrik har idag en son i just den åldern och har svårt att tänka sig hur det  måste ha känts för sin egen pappa den dagen, berättar han själv.
Patrik har alltid blivit rekommenderat att äta ‘vanligt’ och ta insulin. Han har aldrig fått hjälp om kostens betydelse eller påverkan på sjukdomen. Idag vet han annat. Den enda kontakten med sin läkare han har är att diskutera insulinnivån och mängden (ändringar) på medicineringen – INGET annat. Att diskutera kosten är ingen idé menar han. När han blev blind insåg han att han måste själv söka kunskap och en annan väg och lärde sig om den riktiga effekten och påverkan som kolhydrater har på kroppen.
Idag har han minskat sin insulinmedicin och blodsockret är lågt och stabild. Det är dipparna som är det farliga beskriver han.
Han vill att andra med diabetes ska inse kostens betydelse för blodsockret, före det är försent. Och visst påverkar kosten hälsan för personer med diabetes-typ 1! Det är inte bara typ-2 som får stora hälsofördelar.
Följder av diabetes:
Vanliga följder av diabetes är: Amputation av ben eller fötter, impotens, njurarna förstörs och blindhet. Detta är fakta.
Målet:
Patrik vill se en gedigen vetenskaplig utvärdering av de kostråd som ger i vården. Kostråden,  menar Patrik, måste utvärderas för att få ut råd som hjälper de drabbade att slippa allvarliga komplikationer.
Vad händer nu:
Patrik och Fredrik kommer under våren att tillsammans träna hinderbanor och genomföra Tough Viking den 13 maj på Stadion i Stockholm. Jag har som mål att vara där och ge och visa support!
 

team blindstyre tränar

HUR KAN DU OCKSÅ HJÄLPA?

Visa ditt stöd för Team Blindstyre – bli månadsgivare
(Kostfonden är helt oberoende och lever endast på donationer – Den svenska vården (av någon anledning) vill inte lägga pengar på sådan forskning.

Visa ditt stöd för Team Blindstyres otroliga satsning – donera en slant till forskningen! Diabetesregistret visar att tre fjärdedelar av alla vuxna personer med typ 1-diabetes överskrider vårdens målvärde för blodsockret, precis så som Patrik tidigare gjorde. Effektivare kostbehandlingar kan rädda ögon och njurar, och förlänga livet. Skänk en hundralapp genom att swisha 100 kronor till Kostfonden: 123 900 42 43. Skriv Blindstyre som meddelande.

Om du blir månadsgivare hjälper du oss att bedriva det långsiktiga arbete som krävs för att etablera nya kostbehandlingar inom vården.

HEJA PATRIK OCH FREDRIK – NI ÄR KOSTFONDENS TUFFA VIKINGAR!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

 • #1 Adela
  Träningskläderna på bilden var våra egna som vi värmt fast ett så kallat vinyltryck på, så de går tyvärr inte att köpa kläderna med färdigt tryck.

 • Hej

  Jag ska springa Viking loppet och skall så klart stödja både Kostfonden och Team Blindstyre.

  Vill gärna köpa träningskläder som Majoren och Patrik har. Var köper jag det?

  Hälsningar Adela

 • Jag råkade bo ihop med Patrik på LCHF-campingen I somras…och blir väl bara mer och mer imponerad.
  Och glad är jag åt att ingen kommer på idén att jag skulle springa det där loppet…:-)

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »