Socker och mjöl ÄR dåligt för levern!

2015-12-03 17:15     1 Kommentar    Kategori: Hälsa & Sjukdom

Inte BARA alkohol som kan ge leverskador, utan även bröd och potatis…

Läkaren Dr David Unwin’s standard fråga till patienter vars lever inte fungerade som den ska, var: Dricker du mycket? Leverns tillstånd kan mätas via blodprov, om nivåerna är höga så visar det att levern är ansträngd och är vanligtvis tecken på att man dricker för mycket alkohol. Dr David Unwin’s tänkte allt som oftast att patienten har nog underskattat sina alkoholnivåer och att det ändå var anledningen till de förhöjda värden.

2EF1346500000578-3340064-image-a-19_1448924622836

Men nu har läkaren ändrat uppfattning, eftersom flera patienter dricker extremt lite eller inget alls alkohol. Deras förhöjda levervärden är kopplade till kost. Det är rätt allvarligt och kan slutligen göra att levern inte fungerar alls. Det misstänkts även att patienterna har högre risk av andra sjukdomar såsom hjärtsjukdom och diabetes

Flera experter, även Dr Unwin tror mera på att socker och stärkelserik mat är ett hot. Detta eftersom de snabbt blir glukos och kroppens första ‘stop’ för att lagra glukos är i just levern. Det levern ej kan lagra lagras istället som kroppsfett. Lösningen, helt enkelt, menar läkaren är att äta en kost som är lågt i kolhydratsinnehåll. Detta innbebär mindre glukos i levern och mindre fett på kroppen.En studie om just detta är publicerat i Diabesity in Practice.Läs mera (på engelska) HÄR:
Daily Mail: It’s NOT just alcohol! Why toast and potatoes may also cause liver damage

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Då är det kört för mig big time!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »