Cancer göder på socker! Belägg finns! Ta till dig detta!

2019-03-22 10:38     Kommentera    Kategori: Hälsa & Sjukdom, Socker & Sötning

Nu visar vetenskapen (fast det har visats tidigare, tom nobelpriset gavs till Dr Ottor Warburg 1931 för fyndet), att socker göder cancerceller!

Socker in koncentrerad form kallar vi för ‘läsk’, men socker som socker. Genom läsk blir det extrema mängder i konsentrerad mängd. Det är möss som har testats i denna studie där mössen har matats med socker (fruktos-glukossirap). Deras tarmtumörer väste snabbare och blev större än hos möss som fick annan ‘normal’ kost. Forskarna menar att det är ett ovanligt resultat där det är en tydlig direkt samband mellan socker och tumörtillväxt.

Det intressanta här, eller en till intressant ‘upptäckt’ var att mössen fick samma resultat när de åt vanligt socker.

De ska forska vidare på människor där en testrgrupp ska äta sockerfri OCH kolhydratsfattig kost för att se skillnader på en som äter ‘vanlig’ kost med även socker. En av forskarna Lewis Cantley varnar ändå om riskerna med att dricka söta drycker framförallt om man brukar få polyper i tarmen, polyper kan vara ett förstadium till elakartad cnacer.

Kan varmt rekommendera min bok: Lär dig leva Sockerfritt där du får en guide till hur du ändrar dina kostvanor och på ett enkelt och lättförståeligt sätt tar bort socker från din vardag.

Studien publicerades i tidskriften Science

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »