Barn med IBS?

2017-05-17 10:50     2 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom

18600483_10155282541886873_47332379_n

På TV 4 nyhetsmorgon idag var ett av ämnen ‘Barns magar’ där man fick skicka in frågor kring kost och barn framförallt om barn med magar som krånglar (magknip, förstoppning, lös i magen, smärtor, allergier).

Det fanns in dietist, Sofia Antonsson, i studion som svarade på frågor. Intressant det hon sa att barn upp till 12 års åldern inte har laktosintolerance, utan det är först vid 12 års-åldern det kan inträffa, det kan finnas enstaka fall som är undantag till regeln förklarde hon.

Sofia Antonsson menar att det är viktigt att föräldrar inte luskar i ämnet själva och inte försöker testa sig fram till vad som funkar utan de ska söka hjälp hos läkare och framförallt dietist för att få rätt råd direkt. Min uppfattning är att Sofia är väldigt påläst och kunnig. Det jag reagerar på är att vikten av bra fett (smör, olivolja) inte nämns, inte heller socker och mjöl som en stor bov i IBS besvär. Hon menar att en stor bov till IBS är lök, vitlök och sädeslag. Sofia rekommenderade flera som hade skickat in frågor att ta bort fullkornsvälling men att istället ersätta den med andra vällingssorter och hellre majs- eller havre än fullkorn. Jag menar: sluta helt med  köpevälling, vilket jag anser vara en enorm bov i besvär med barn mage!

HÄR FINNS RECEPT PÅ HÄLSOSAM EGEN VÄLLING! Som mättar och inte skapar magbesvär!

Det jag har förstått av beprävade erfarenheter är en strikt LCHF kost mot magbesvär och IBS – för alla! Ett enkelt sätt att kunna äta sig frisk utan en mängd mediciner…

Mera tips på magvänlig barnmat finns i BARNMATSBOKEN!

testj

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • Att man inte kan få laktosintolerans innan 12 års ålder är nog en sanning med modifikation, eller det kan kanske vara så att man bara kan få permanent intolerans efter 12 års ålder. Så kallad sekundär laktosintolerans är inte ovanligt med små/yngre barn. Uppkommer efter t ex magsjuka och botas med laktosfri kost i 3-4 veckor. Båda mina barn drabbades ett flertal gånger när de var små.

  • Håller fullständigt med dig Monique!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »