Nästa behandling av Aktinisk keratos (förstadier hudcancer)

2017-11-30 20:40     8 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom

Hej på er! Ja nu börjar bli van vid mina behandlingar. Varje gång tänker jag, eller hoppas, att nu är det sista. Men det dyker upp nya sår där jag har skadad hud. Aktinisk keratos är ett förstadium för hudcancer. Alltså om det inte behandlas finns risk att det blir hudcancer – men det inte cancer i detta stadium. Jag blev knäckt första gången jag hörde om detta – allat jag hörde var CANCER CANCER CANCER! Och kände PANIK PANIK PANIK.

Men nu har det gått några år och jag känner mig lugnare och någorlunda till freds med det jag går igenom. Hur som helst så handlar det om solskadad hud, där skadorna gjordes under de första 20 levnadsåren. Och eftersom jag växte upp i Sydafrika var det vardagsmat för mig att bli verkligen solbränd i ansiktet, många ggr i månaden!

Jag gick igenom en (fruktansvärd) cellgifts behandling med en kräm som heter Aldara (tror jag!)… Det var hemskt! Nu har jag en privat läkare som är hudspecialist och verkligen kunnig. Hon rekommenderar att skära bort den skadade ytan. Först på med bedövningskräm (bild ovan), vänta ca 20 min och sen skär hon. Lite nervöst men känns ingenting! Lovar! Hon skär inte så djupt därför blir det inga ärrbildningar utan små sår i någon vecka. Lätt att stå ut! Längst ner lägger jag ut bilden på mig (som jag har inte visat någon i flera år) och tänker att det kanske hjälper just dig som funderar på behandling och som går igenom liknande upplevelser.

Jag känner mig både befriad och tacksam över denna behandling jag gör nu. Och min läkare, Suzanne Tjälve är HELT FANTASTISK!!! Hon finns på Uroderma i Karlstad. Och nej jag har inget samarbete genom att nämna henne utan vill bara kunna hjälpa dig som har funderingar och oro kring aktinisk keratos. Jag vet hur jag kände mig första gången. Livet kändes som en katastrof, att jag skulle dö.

Hoppas jag kan hjälpa just dig som har funderingar och frågor. Maila mig gärna om du vill veta mera, jag ska försöka svara så fort jag kan.

Nedan för 4 år sedan när jag gick igenom en 5 veckor cellgiftsbehandling i ansiktet. En mardröm helt enkelt. Och det har tagit mycket mod och tankar för att lägga upp bilden!!! Orkar knappast titta själv…

Nedan var jag på väg til sjukhuset och mådde pyton!!! Typiska biverkningar av medicineringen. Illamående, trötthet, värk i kroppen… Inget jag rekommenderar.

Save

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

8 Kommentarer + Kommentera

 • Grymt! Har precis fått samma diagnos, man 41 bast. Är i chocktillstånd även om det är rätt ”banal” åtkomma och inte livshotande. Men man blir ju orolig för allt och familj. Fortsätt ladda upp, du har bra kunskap som är svår att hitta på ett bra sätt, du hjälper!

  • Tack! Ja det är jobbigt att få diagnosen, och bra att behandla tidigt! Rekommenderar ‘kniven’ istället för salvor framförallt!

 • Tack Monique för att du delar <3

 • Förstår din ångest har haft 3 cancerdiagnoser på 7 år. Först livmoderscancer fär 2 år sedan malignt melanom och för ett år sedan bröstcancer ingen ska ha spridit sig meen oron finns.

  • Tack! En jobbig oro! Usch, det lät ju verkligen inte kul! Styrkedram till dig!

   • tack

 • Min man hade aktiniska keratoser i pannan. Jag smörjde med EMS-salva dagligen, och keratoserna bara avdunstade.

  • Wow! Hur djupa satt dem? Det funkar alltså? Måste läsa in mig på EMS-salva! Tack för tips…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »