Småbarns mellis – bra mat i förskolan

2017-02-15 11:20     Kommentera    Kategori: Barn

På min förskola så lägger vi mycket fokus på bra mat för barnen. Och det påverkar barngruppen i sin helhet, ganska mycket. Vi har inte förmidagsfrukt utan vi äter en ganska tidig lunch. De som sover (de yngsta) får dock ett förmiddagsmellis eftersom de äter senare än övriga barn (då de sover på förmiddagen).
Varje dag får de ost, ibland ost- & smörrullar och vatten att dricka. Idag fick de även färska jordgubbar. Ibland är det lite extra lyxigt!

De somnar så gott efter mellisen och sover 1,5 timme tills vi börjar väcka de lite smått (om de inte helt vaknar själva). Sen är de pigga och nöjda när de sätter sig vit lunchbordet. De äter, babblar och har allmänt väldigt trevligt vid bordet.

Tidigare när vi hade vilan efter lunchen så kunde de soman i tallriken och det var absolut ingen matro för någon när de flesta var jättetrötta (ni vet hur det kan vara med väldigt trötta 1 och 2 åringar).

Våra barn här på förskolan har det verkligen superduperbra!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »