Mera frukt o grönt åt folket! Eller?

2011-05-13 11:06     Kommentera    Kategori: Barn

För den som ‘inte vet bättre’ – vad skall man tro! Många anser att Statens folkhälsoinstitut skall vara en pålitlig källa! Vad tror du?

Jag bara skakar på huvudet när jag läser deras artikel!

?De som äter allra minst frukt och grönt tillhör ofta socialt och ekonomiskt utsatta grupper och det är också personer i dessa grupper som i störst utsträckning uppger att de vill ha stöd för att öka sin konsumtion.?

?Förutsättningarna för hälsosamma vanor varierar stort mellan olika grupper. Personer med god ekonomi och lång utbildning har ofta bättre matvanor än personer med kort utbildning och låg inkomst. Den som har någon form av funktionsnedsättning har också oftare ohälsosamma levnadsvanor.?

Jag utgår då ifrån att deras referens till ‘hälsosamma vanor’ är livsmedelsverkets rekommendationer! Hm¸ så alla vi som är pålästa och alla läkare och professorer som inser att LCHF är hälsosamt tillhör alltså inte gruppen: ‘personer m god ekonomi och lång utbildning’? Utan vi är socialt utsatta!

*Suck*

Deras tips för goda matvanor:

?t regelbundet. Kroppen fungerar bra om du äter regelbundet ? frukost¸ lunch¸ middag och två-tre mellanmål däremellan.
Använd tallriksmodellen. Då delas maten på tallriken in i tre delar¸ två stora och en liten. En av de stora består av grönsaker¸ rotfrukter och frukt¸ den andra av potatis¸ ris¸ pasta och bröd. Den minsta delen är avsedd för kött¸ fisk¸ ägg eller baljväxter som bönor och ärter.
Titta efter nyckelhålet. Nyckelhålet gör det enklare att välja hälsosam mat.

Mina tips:

?t när du är hungrig. Kroppen står sig länge på bra fettintag¸ vilket gör att du inte överäter. Du får även en ökad fettförbränning.
Använd LCHF modellen. Dela tallriken på 3 delar. En stor och 2 mindre. Halva tallriken (stora delen) proteiner så som kött¸ fisk¸ ägg. En av den mindre består av fett i form av smör¸ creme fraiche¸ majonnäs¸ kokosfett. Den andra delen kan vara ovanjord grönsaker¸ kål¸ svamp¸ sallad.
Titta efter högt fettinnehåll. Läs innehållsföretckningar och välj den med högs fettinnehåll och mins kolhydratsinnehåll. Sikta högt tex 80% fett. Detta gör att du får en hälsosam förhållande till mat och får/bibehåller en frisk kropp.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »