LCHF saffransmuffins & pepparkaksmuffins med frosting
Jag utgick ifrån mitt gamla morotskaksrecept. Och det blev såååå otroligt gott – passande i adventstider och inför Luciafirande.
Bas för saffranmuffins och pepparkaksmuffins – tup Luciamuffins och mjuk pepparkaka!
Jag har gjort en dubbelsats (nedan), vill du göra mindre så halvera bara. En dubbelsat blev totalt 22 muffins.
Ingredienser:
8 ägg
2 tsk stevia (flytande)
2 dl pofiber
3 dl mandelmjöl
5 msk kokosmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljessence
2 msk kanel
2,5 dl grädde
150 g smält smör
3 dl riven morot
2 dl hackade valnötter
Frosting (SÅÅÅÅÅ GOD)
120 g smält smör
150 g cream cheese (philadelphiaost)
150 g mascarponeost
1,5 tsk stevia, flytande
1 tsk färskpressad citronsaft
2 paket saffran
2 msk papprkakskryddor
Gör så här
- Värm ugnen till 175grader.
- Vispa ägg poröst.
- Lägg sedan i alla ingredienser och rör om.
- Dela upp i två delar. Tillsätt saffran (spar lite till frosting) i den ena och papparkakskryddor i den andra.
- Häll i smeten i muffins formar (eller i en rund kakform med avtagbar kant).
- Grädda i 18-20min nederst i ugnen, och låt sen svalna.
- Blanda alla ingredienser till frostingen och vispa med stavmixer tills den blir slät. I hälften av frostingen kan du ha i resten av saffran, ett halvt paket ungefär.
- Bred sedan frosting på muffinsen, dekorera.
- Ställ i kylen.
- Går bra att frysa 🙂
Etiketter:Advent, Baka sockerfritt, Fika, Jul, LCHF, Lchf saffransmuffins, Lucia, Pepparkaksmuffins, Sockerfritt