LCHF äppelpaj från trädgården
Idag på min förskola gjorde vi en mumsig höstpaj med äpple från förskolans trädgård samt hallon, frön, kanel och smör.
Tipp en ugnsform
4-5 applen, skalade och tärnade
1-2 dl hallon (kan även uteslutas eller bytas ut mot andra bär)
3 dl solrosfrön
3 dl pumpakärnor
1 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver
3 dl smält smör
2 äggvitor, vispade
Kanel till både äpplen och frön
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°C.
- Lägg hälften av smöret i formen och lägg sedan i äpplen.
- Strö över kanel och lägg även i hallon. Rör runt lite med smöret.
- Ställ i ugnen i 10 minuter.
- Under tiden kan du blanda frön, vanilj, kanel, äggvitor och smör i en bunke.
- Lägg fröblandningen i pajformen med äpplen och hallon, rör runt.
- Ställ tillbaka i ugnen och sänk värmen till 180°C.
- Grädda i ugn i ca 60 min, rör runt då och då.
- Servera med t.ex grädde eller kokosmjölk eller med yoghurt.
Barnen på förskolan sa om och om igen att det luktar så gott från köket.