119 recept, 2000 bilder, EN bok!

2018-04-08 20:13     2 Kommentarer    Kategori: Barn, Böcker

Det här var nog det mest intensiva projekt jag har varit med om! Förutom en teoribok på ca 200 sidor som lämnades in till förlaget förra helgen så är nu KOKBOKEN till den färdigfotad!

Men på riktigt, vilket intensivt jobb! Jag hade några panikfyllda stunder där jag kände att jag höll på att drunkna i helheten. SJUKT intensivt! Matlagning i 1o dagar (tog det) från 9 till 18.30 varje dag, på kvällarna var det redigering av recept som jag under dagen lagat. Sova sen på’t igen!

Det blev hela 119 recept, alltså förstå hur mycket mat det är, hur många måltider – och alla blir ju liksom festliga för att de ska förutom lagas och smakas, så ska de läggas upp snyggt! Monica har tagit totalt 2000 bilder varav vi nu väljer ut de bästa. Vi har använt 6 kg smör ett antal dussin ägg och mängder med musik på i bakgrunden.

Men nu är det klart! Vi har firat med bubbel och suttit med fötter i högt läge!

Boken är verkligen spännande! Säkert något kontroversiellt fast jag förstår inte varför – det är ändå ett faktum idag, att många barn får i sig för mycket socker och är dessutom sockerberoende, eller matberoende med hetsätning, beroende beteende och med en viss besatthet för mat.

Boken: Viktiga Barn är om det viktigaste vi har, och även för föräldrar med barn med övervikt. Att på ett sunt och lugnt sätt hitta ett förhållande till mat och kost som är hållbar, mättande och nåbar. För oss är rådet: äta mindre, röra sig mer, en form av misshandel när det kommer till barn. Hur kan man säga till ett hungrigt barn att de inte ska få äta mera eller äta sig mätta?

Bättre att hjälpa barnen hitta vägen till mat som mättar, som ger näring och tar bort sötsug! Eller vad säger du?

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

 • Hej!
  Riktar sig boken enbart till barn?
  Funkar den till vuxna?
  Är det mycket bönor i? ( tål ej bönor, för mig blir det viktuppgång)

 • Den boken vill jag köpa.
  Mitt barnbarn är nu 1 1/2 år gammalt och jag förstår hur förvirrande det kan vara att vara förälder idag med all, ibland, motsägande information.
  Därför behövs böcker som dina där det finns i grunden ett slags sunt förnuft.
  Som jag uppfattar det.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »