Sylt! Med eller utan socker?

2016-10-18 13:08     Kommentera    Kategori: Barn

Monique_Mat_0209_prv

På min förskola har vi använg mosade bär istället för sylt i många år nu. Det är aldrig något barn som ifrågasätter detta utan det är ett populärt mellanmål. Barnen kallar det för sylt, för vad är sylt egentligen? De tolkar utseendet till något som heter sylt, vi (jag) tolkar sylt som något sockerrikt.

Men mosade bär är otroligt bra att ha till yoghurt (gärna Rysk med 17% fett) eller i smoothies, på kesoplättar eller lchf pannkakor. Jag har inte köpt sylt på många många år. Bara tanken på den sockermängden gör mig rädd!

Men yoghurt går även att äta helt naturellt, den feta yoghurten är ju hur god som helst (för god för min del, lätt att överäta).

Creme fraiche är också gott att äta som/istället för yoghurt, fetare och mera mättande! *TIPS!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »