Pocherade ägg på hälsobröd!

2021-03-10 9:07     7 Kommentarer    Kategori: AIP

Jag verkligen älskar pocherade ägg! Något jag alltid beställer när jag är utomlands, jag tycker inte det finns så ofta på restauranger i Sverige. Pocherade ägg är typ kokta ägg men ändå inte. Den vita delen ska vara stel och gulan rinnande. 

Så här gör jag pocherade ägg

2 liter vatten
2 msk ättika
2 tsk salt

Koka upp vatten, ättika & salt och rör vatten kraftigt runt runt. Knäck ett ägg i ett glas och häll sedan i vattnet som “snurrar”. Ställ timer på 3 minuter och lyft sedan ut. Behöver inte fortsätta röra runt vattnet när ägget har lagts i. Jag gör 1-2 ägg åt gången.

AIP bröd (Aip står för autoimmuna protokollet – forskning för tarmhälsa)

6 ägg
2 dl tigernötsmjöl
1 dl sötpotatismjöl
1 dl topiacamjöl
1 tsk talt
2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver

Värm ugnen till 200°C.
Vispa äggen och blanda ihop resten med äggen. Blir den för blöt så ha i mera av mjölsorterna.
Forma eller lägg ut som en limpa på bakplåtspapper och grädda i ugnen 20-25 min.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

7 Kommentarer + Kommentera

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »