Pocherade ägg på hälsobröd!

Jag verkligen älskar pocherade ägg! Något jag alltid beställer när jag är utomlands, jag tycker inte det finns så ofta på restauranger i Sverige. Pocherade ägg är typ kokta ägg men ändå inte. Den vita delen ska vara stel och gulan rinnande.
Så här gör jag pocherade ägg
2 liter vatten
2 msk ättika
2 tsk salt
Koka upp vatten, ättika & salt och rör vatten kraftigt runt runt. Knäck ett ägg i ett glas och häll sedan i vattnet som “snurrar”. Ställ timer på 3 minuter och lyft sedan ut. Behöver inte fortsätta röra runt vattnet när ägget har lagts i. Jag gör 1-2 ägg åt gången.

AIP bröd (Aip står för autoimmuna protokollet – forskning för tarmhälsa)
6 ägg
2 dl tigernötsmjöl
1 dl sötpotatismjöl
1 dl topiacamjöl
1 tsk talt
2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
Värm ugnen till 200°C.
Vispa äggen och blanda ihop resten med äggen. Blir den för blöt så ha i mera av mjölsorterna.
Forma eller lägg ut som en limpa på bakplåtspapper och grädda i ugnen 20-25 min.



eoxx1w
Oj vad gott och fint det var 🙂
Var köper du de olika mjöksorterna?
Hej, på nätet RawFoodbutiken, men finns på flera ställen. 🙂
Hej, väldigt enkelt verkar det vara att göra pocherade ägg som du beskriver det … så nu ska jag prova. Älskar ju rinnig gula. Dock undrar jag om det går bra med ättiksprit 12%?
Jag är lite osäker men skulle tro det!
Tack för svaret. Då ska jag göra ett försök. Har ju 100 ägg på lager just nu (ville inte bli utan i Påsk då vi har karantän och gubben bara far var 14e dag och hämtar matbeställningen) … så jag har ju möjlighet att misslyckas några gånger 🙂